4 bra grejer.

 
En spellista man kan lyssna på om man inte har annat att lyssna på

 
 
Följ min blogg med Bloglovin
Tips | | Kommentera |

Failade springnotor,poesiuppläsningar och att unna sej

FAN va främmande detta känns men ok här kommer mitt första TMI ever, inspirerat av the one and only My såklart.
Älskar att läsa såna här inlägg men tänker typ att det inte är roligt eller intressant alls om man e en helt vanlig bonddräng som jag?? Lite....vem tror hon att hon e varför skulle nån bry sig...Aja 
 
 
För några veckor sedan fyllde den här jävla tjejen år, jag hade styrt en kväll i hennes ära och var så orimligt pepp på att ba få hänga med henne en hel kväll och natt. Vi möttes upp på tcentralen ÖVERDRIVET PEPPADE(satt och dampade på varsin pendel och skrev saker som "jsdisjfjsdfijdgklgjf my jag kan ej andas jag får panik är så jävla peppad???ijsdjsfkljsdfkljdskfjdkljg" osv i äkta *manisk anda*). Vi satte vi oss på luzette som ja älskarrrrrr och tog varsitt glas vin o lekte satc.
 
Vi taggade till författarförbundet lulliga o töntiga för att lyssna till en magisk poesiuppläsning med den danska poeten Shadi Angelina Bazeghi. I bakgrunden skymtar man en hjälte.

Medan *poesifolket* minglade och snackade alliterationer och estetiserande gick jag och My lös på den fria baren och tog några härliga posebilder, allt för att kunna lägga upp på insta med taggen "sveriges författarförbund".

Lagom full gick jag fram till denna hjältinna och kärleksförklarade innan hon "va tvungen o gå" efter typ fem sek. :(:(:( man ba..aight fattar att jag e oskön men SÅ OSKÖN???
Sen stod jag på avstånd och filmade my när hon, lagom full, minglade skiten ur *poesifolket* och pratade om det lättsamma och inte alls förutsägbara ämnet i *svåra kretsar* israel-palestina(bland annat). Höll på och tappa det där och då.
 
När vi tömt baren och tagit det mogna beslutet att vi var alldeles för onyktra för att hänga på ett sådant uppstyrt och intimt och seriöst evenemang sprang vi in på en restaurang och åt sushi.
Eftersom My fyllt år skulle jag såklart bjuda henne men hon föreslog att vi skulle ta springnota pga "så lätt...alltså ingen ser ju" och jag, lika bortom mitt förstånd, ba ja såklart vi ska INGEN KMR ATT MÄRKA????
Trist var ju att man blev jagad i typ två sek och sen insläpad i restaurangen igen(MY) och härligt nog fick stå och betala notan framför gäster som satt och skakade på huvudet. Samtidigt som man högt försäkrade restaurangen om att MAN ÄR EN BRA MÄNNISKA EGENTLIGEN. aja. Efter det enorma failet tog vi närmsta sunkbar och klunkade 30 kronors bärs.
 

Hem till My där det var förfest. Drack prosecco pussades och kärleksförklarade.
Skulle egentligen ut men beställde hem falafel istället och låg på hennes golv och lyssnade moto boy- beat heart(så fina videofilmer på detta my :) ) och va allmänt odrägliga.
Allt som allt en alldeles typisk kväll med henne. Så käääär i oss.

På lördagen låg jag och sov till 15(ett sunt leverne<3) för att sedan åka till Nynäshamn och äta middag hos mormor med mamma. Jag och mami checkad in på nynäshavsbad sent på kvällen och somnade i en mjuk hotellsäng. År och dar sedan jag sov bredvid mamma. Kändes precis som förr, den där tryggheten, att känna sig liten igen. I gymnasiet innan mamma och pappa separerade sov jag alltid inne hos mamma tillsammans med katterna och vår hund melwin, en våg av flashbacks när hon väcker mig försiktigt tidig morgon och drar upp persiennen och säger att det är dags för frukost. Det var så vemodigt men samtidigt fint. Ingenting som känns så mycket i mig som minnen av barndomen och hur det var då. Jag är så oerhört känslig inför allt sådant. Det är så många gånger som jag tänker att jag vill var barn igen och ha tillbaka allt, ha tillbaka de första sju åren i mitt liv när vi bodde i en villa på landet och det var exakt precis så som en barndom ska vara. Hur lökigt det än låter.

Vi gick en promenad längs vattnet och allt var så vackert, fick helt ärligt tårar i ögonen av att höra vågorna slå in mot strandkanten. Vi åt en underbar brunch och klädde därefter på oss morgonrockar och gick ner mot vattnet.

Pallar ej hur bra detta var för själen. 


Låg i bubbelpoolen i timmar i solen och pratade om sådant vi inte pratat om. De senaste åren har behandlat vår relation tufft men just den här dagen tror och hoppas jag var en vändning på detta. Kände mig så mycket lättare i kroppen och huvudet när vi åkte därifrån. Det har varit en sådan stor sorg över åren det här med komplexa föräldrarelationer som inte riktigt fungerat och jag har så länge tänkt att om en relation en gång varit infekterad kan den aldrig igen bli hel, men nu vet jag att det inte är så. Mycket går att reparera om kärleken och viljan finns där. Även om det tar tid.

 
När jag kom hem till en tom lägenhet i stockholm igen vände allt dock, såklart. Orosmoln, saknaden, sorgen i bröstet och allt sådant som jag tidigare undantryckt vill ut nu och det gör sig mer och mer påmint vecka för vecka. Jag har försökt förhindra det så länge nu att det kommit till den punkten att något måste gå sönder och brista på riktigt för att det sedan ska kunna bli helt igen.

Men imorgon åker jag till Asien, och om allt brister då så brister det i alla fall på en plats där havet och värmen finns.

/N

Random | | 2 kommentarer |

Lär känna oss.

HEJ GÄNGET. Vi har skapat en blogg. En gemensam blogg. Här kommer en lista:
 
 • Hur gammal är du?
  MY: Fyllde 22 förra måndagen. Tänkte: nu är livet slut. Nu är jag gammal. Har helt orimlig åldersnoja alltså.
  NATHALIE: 24 i augusti, så my kan alltså va tyst?
 
 
 
 • Vad gör du i livet just nu?
  MY: Jobbar med sälj, äter middagar i soffan med min kille, poddar med Nate, dansar lite, drömmer lite, tränar lite. Längtar till våren.
  NATHALIE: Jobbar på ett heltidsjobb och biter ihop. Äter middagar i soffan med mig själv, dagdrömmer, saknar, tänker på allt jag inte åstakommit, våndas, blir för full, ser dagarna försvinna mellan fingrarna. En ung kvinnas lott i livet! xoxo
 • Vad vill du i hemlighet göra istället?
  MY: Tjäna pengar på kreativitet, resa, sitta i soldränkta uteserveringar och brainstorma med en businesspartner, skriva... 
  NATHALIE: Sitta på nån Ö och ba va. Skriva manus och regissera film hade vart nåt. Ha sex ett helt dygn med mitt ex. 
 • Vad är dina bästa sidor?
  MY: Att jag har nära till mina känslor, min energi och kreativitet, min kommunikativa sida.Lol.
  NATHALIE: Att jag är bäst på att se mina sämsta sidor, hehe. Nämen jag har sunda värderingar och bryr mig mycket om människor och djur och natur, grattis!
                             
 
 • Och dina sämsta?
  MY: Att jag har nära till mina känslor... haha nä men, att jag har svårt att kontrollera mina känslor! Att jag ibland blir väldigt inne i mig själv och därav en rätt egocentrisk egoistisk osoft person :( Min oförmåga att sätta gränser. Och säga nej! En bra sak men osnällt mot mig själv. 
  NATHALIE: Att jag alltid tänker det värsta om allt. Att jag ser svart ibland och gör konstiga och ovärda grejer. Att jag är så jävla dum mot mig själv. Att jag flyr från människor och stänger de ute när nåt går fel. Att jag är så jävla stolt att jag aktivt går inne och håller på saker som jag egentligen bara vill skrika ut så hela världen hör.
 • Vad är ditt största hjärnknas?
  MY: Återigen - min oförmåga att kontrollera mina känslor. Mina "känsloutbrott" är de allra värsta, skadar mig själv och de jag älskar. Plus kanske depressionen och vad den gör, så jäkla lamslående. HATAR.
  NATHALIE: Mina depressiva skov e ju inte särskilt roliga om vi säger så. 
 • Favoritsaker i livet?
  MY: Människorna i mitt liv! Jesus! (Nej, alltså inte Jesus utan mer ahhh älskar dom jesus), soool, dans, teater, vakna bredvid min boyfriend, bubbel, ord, tennis, nytvättade lakan, kaffe, att utöva kreativitet, våren, Alperna, musik. Och en jävla massa annat. Har många favoritsaker. 
  NATHALIE: ligga med den man är kär i, sova med den man är kär i, vakna med den man är kär i, resa med den man är kär, ha kreativtRUS o sitta med telefonen och anteckna frenetiskt en monolog som pågår i huvudet, att hänga med mina polare(brudar) och snacka om sånt som betyder nåt(brudar) och dricka prosecco och grinda(m brudar) på typ fasching, litteratur, långa middagar med människor jag tycker är spännande, skogen på hösten och ängarna i juni i mitt sörmland, mina cykelturer i solnedgång på fårö. mm typ så
 • Vad ogillar du starkt?
  MY: Busschaufförer som åker ifrån en när man springer satan för att hinna med. Hände imorse sparkade frenetiskt i snön runt mig. Människor som är oförstående, i alla fall har oviljan att förstå. Rasism kvinnohat etc (jaajaa). Kläder som sitter obekvämt. Smutsigt hår, mensvärk, att må illa, grått väder, ångest! Fyyy. Apati är det värsta kanske.
  NATHALIE: mig själv(okejjj självhatens mamma men jag har en fett dålig dag ok), mina ex(hihi), freeloaders, att inte ha tid till kreativa grejer(eller jag har ju, men tbh åker hemifrån 07 på morgonen och är hemma 18 igen det som blir över i hjärnan är inte mycket förutom the urge efter sängläge,vinägerchips och modern family, och på helgen vill man ju ba booza??så d går ju ej), måste man dra tyyp klassikern sd och rassetroll? känns väl ändå rätt obvious så skippar det. men a, vad mer.. ej särskilt stort fan av det mesta tbh?
 
 
 
 
Följ min blogg med Bloglovin
Upp