Alperna pt. 1

Hej gänget! Jag är i Alperna! Italienska alperna, La thuile, för att vara mer exakt. Har några dagar i rad nu försökt att ladda upp bilder med wifi:t har svikit mig. Nu sitter jag i lobbyn och lyssnar på musiq och finally är bilderna uppladdade! Således kommer här en TMI i Alpernaversion:
 
 
I lördags, tidigt på morgonen, packade jag och mamma in våra stora tunga väskor och fick skjuts av pappa till Arlanda. Där gick vi runt o svettades, åt lyxfrulle på joe & the juice och köpte sista minuten-böcker (mamma!! inte jag, jag hade varit duktig och gått i.. timmar.. på akademiebokhandeln dagen innan :-)
 
 
Efter en flygresa till Frankfurt, en mellanlandning med kaffepåfyllning och ännu en flygresa, parkerade jag och mamma oss längst fram i bussen som skulle ta oss till alpbyn. 
 
 
När vi lämnat gråa regninga Milano och närmade oss snöklädda alptoppar tittade solen fram och jag ba YESSS nuuuu börjar det. Var tvungne att föreviga mitt njutiga moment hehe
 
 
<3
 
 
Efter att ha checkat in på vårt lilla hotell promenerade vi förbi bäckar och timmerstugor till en restaurang.
 
 
Åt livets pasta och var trötta men glada att vara framme <33333 yeees
 
 
Dag 1!!! Mjölksyran anfall rätt fort våra otränade lår så vi åkte till närmsta skidbackscafé för att undersöka pistkartan och fylla på med koffein. 
 
 
Beatles-obssesion Dlux. Överallt skivor, bilder etc. Ändå mYS
 
 
När magarna började kurra skidade vi till en restaurang (som har kommit att bli vårt stammisplace) och åt linssoppa i SOLEN
 
 
HEY
 
 
Vi hade ganska låga förväntningar när vi kom hit då det hade varit pissväder veckan innan och prognoserna såg inte superljusa ut, men vi har haft sån SJUK tur. Klarblå himmel och sol typ varje dag.
 
 
Jag har varit så sjuuukt glad de här dagarna. Känt något jag inte känt på väldigt länge. Ihållande då. Alltså. LUFTEN, solen, adrenalinkicken av att åka fortfort nerför branta backar i perfekt snö, att kunna andas 
 
 
Och det har varit väldigt fint att få kvalitetstid med mamma såklart. Tänker på vilken skillnad det är på vår relation då och nu. Skönt att man växer upp :)))
 
 
La Thuile ligger vid franska gränsen så vi kan lätt ta över oss till La Rosiére, som är en fransk alpby. Det e nice. 
 
 
Dagarna ser väldigt lika ut. Frukost, åka, lunch, åka, chilla, middag, sova. Repeat. Älskar det. Men snart ska vi till en slaktare (........)(både jag o mammi är ju veg så först vare supernej sen insåg vi - ÄH vi går dit o nallar lite gratis ost!) på ost- och vinprovning. Ska bli gött, hoppas jag inte kräks av åsynen av kött bara. Aldrig varit hos en slaktare? Tänk om det hänger typ döda djur där bara?! :--OOO Ähhh
 
Puss o kram hörs snart! 
TMI: Through my iPhone | |
#1 - - Hanna:

På tal om Joes coffe så kan dom gå och dränka sig någonstans. Alltså kaffet och juicerna är ju goda och så, inte där problemet ligger. MEN!! Dom envisas med att skriva ut kaloriinnehållet på sina drycker på en stor jäkla tavla s om liksom inte går att missa. VARFÖR?! Jag som fortfarande brottas med ätstörningen blir så sjukt frustrerad över det där jäkla stjälpandet dom ägnar sig åt. Med tanke på hur många det är som redan har problem, som är osäkra, som räknar kalorier fast dom inte borde och som mår dåligt så känns det lite sådär för att uttrycka sig milt att trycka upp informationen i ansiktet. Alltså, fine om dom har informationen för dom som är intresserade och frågar efter den men vi andra... som inte har bett om att få veta att den där cappuchinon vi tänkte att vi faktiskt kunde få dricka innehåller exakt 315 kcal slipper gärna. För då låter vi liksom bli. Eller mår väldigt dåligt. Jo, det är klart att vi som påverkas av det behöver jobba på vårat förhållningssätt till mat och kalorier men kan inte världen försöka hjälpa till litegran? Dagens upprördhet.

#2 - - nathalie & my:

Hej!!!!!! Vet du vad: har ärligt missat detta???? Helt sjukt men har missat?! Det är ju fruktansvärt. Kan man inte maila/ringa ansvarig? Håller med dig till 100%. Har haft ätstörningsproblematik i många år så blir lite förvånad över att jag missat detta... Men iaf: vidrigt. Kram!/my

#3 - - Hanna:

Jag missade det också första gångerna. Sen var det en dag när jag het plötsligt såg att under dryckerna hade dom petat in exakt energiinnehåll. Den dagen gick jag ut för jag klarade inte av att köpa det jag hade tänkt och sedan dess har jag inte fixat att gå in igen. Synd som sagt för kaffet är inte dumt. Man borde ju kunna höra av sig egentligen men det är ju så sabla lätt att man mest känner att äsch dom kommer ändå inte bry sig jag är knäpp som är grinig på sånt och eh ja.. du vet hej mindervärdeskomplex typ.

Upp