Spanien pt 1: processioner, backintervaller och cava

Hej gänget! I torsdags tog jag ledigt från jobbet för att åka till Spanien och fira min farfars 90-årsdag tillsammans med hela tjocka släkten (nja, vi är 9 personer på pappas sida men ok).
 
Resan inleddes i kris och panik då jag beställt nytt bankkort, slagit in fel pinkod 3 gånger samt råkat spärra mitt gamla bankkort (som fortfarande fungerade med signatur) och därmed insåg 2 minuter innan jag och och min lillebror skulle kliva på flygbussen att jag inte hade något fungerande bankkort med mig. "Din lillebror då?" tänker ni men nä han hade nåt fel på sitt kort och vi kunde alltså inte betala flygbussen??? Båda ringer handelsbanken i panik (mest jag) och hon ba: nä sorry jag kan inte göra något :)))) Men sen visade det sig att min lillebror hade minus på kontot, min mamma förde över pengar och vi kunde därmed ta oss till Arlanda. PJUH!!!
 
 
När vi hade landat vid Malagas flygplats (efter en otroligt smidig flygresa, 2h simsspelande och 2h sömn) går vi, svinhungriga, och köper mackor etc. Jag tar ett stort fucking bett på min macka varpå Ossians kort, återigen, inte funkar. Vi inser att han har ett bankkort som inte fungerar utanför Sverige och där står jag med mackan i munnen och en arg spanjor som tvingar oss att sitta gisslan i caféet tills vi kan betala. Vilken tur att mamma och pappa skulle landa 1h senare DÅ annars... hade jag varit kvar på Malaga airport??
 
 
Slut på storytelling, nu börjar semestern. Efter en skrattig taxiresa där jag ba mmmm min familj<3 kom vi fram till ett kvällssoligt Almuñécar (en liten by en timma utanför Malaga) och möttes av kramar och en tårögd farmor (pga Murre skulle följt med men hans flyg blev inställt pga Brysselattackerna) "My, farmor som aldrig gråter, vi är så ledsna att Murre inte kunde följa med, han är så saknad!" (FINASTE). Ovan är min lillebrolla
 
 
Ossi och pappi <333 Btw så magiskt att komma fram och mötas av havet och palmer? Dog
 
 
Anledningen till att vi åkte just till Almuñécar är för att min farbror, hans fru Marie och min kusin Emma har en lägenhet där. Så när vi lämnat väskorna på hotellet gick vi 1 meter bort till deras port. Upp och möttes av cava och ost på ballen. Ljuvligt!!
 
 
Sen gick vi och åt middag på en spansk/italiensk restaurang och somnade tidigt.
 
 
Morgonen efter var det samlad frukost. UTOMHUS. Vi åt alltså frukost allihopa UTOMHOS och drack kaffe UTOMHUS. Ok ni fattar grejen
 
 
Här är resans huvudperson - min strålande farfar Nisse! 90 år men ungdom i sinne o kropp! 
 
 
Och här är min underbara farmor Elsa. 
 
 
I och med att vi var där under påskhelgen och påsken är en väldigt viktig högtid i Spanien så fick vi bevittna så kallade processioner, ett väldans ståhej där långa tåg av människor bär på statyer som ska likna Jesus, Maria Magdalena etc. Det var lite häftigt att se men mest läskigå de tågande människorna hade ansiktstäckande masker och strutar på huvudet som påminde lite väl mycket om Ku Klux Klan. Här kan ni kolla själva. 
 
 
Min kusin, Emma, tränar svinmycket, springer massa lopp etc och frågade om jag var sugen på att "hänga med ut på en löptur" varpå min första reaktion va ALDRIG I LIVET men sen fick jag för mig att oohh backintervaller kan va kul!! Sagt och gjort, jag fick låna kläder av Ossian + Marie och så tog vi oss ut i eftermiddagssolen för ett litet träningspass. Dog.
 
 
Men dog ännu mer när vi i slutet sprang ner mot havet och jag var helt svett- & solvarm i ansiktet och sval om fossisarna pga det svalkande underbara havet. Woowow
 
 
Hallelujah moment!!!!!
 
 
På kvällen vare dags för cava på deras balkong igen. Här är älskade mammi
 
 
Och My, myself and I. 
 
 
Selfie with a viewwwww. Emma är 4 år äldre än jag och snart färdig civilingenjör! Vi var typ bästisar när vi var små och har sååå många fina minnen ihop. Family<3
 
 
Vi gick ut och åt Paella, som sig bör när man är i Spanien. Fick den största portionen mat jag NÅGONSIN skådat. Svårt att återge på bild men det var gott tack o hej.
 
Del två kommer snart i en blogg nära dig! PUSS!
TMI: Through my iPhone | |
#1 - - Anonym:

hej!! har en fråga till My: minns något om att du är sugen på at läsa psykologprogrammet och har även för mig att du sagt att du inte pluggade så mycket i gymnasiet, hur tänker du kring det?? nu låter det fett anklagande och vill inte inge stress eller ångest<33 men är i samma sits; inte kunnat plugga speciellt mycket nu i trean pga anledningar så känns som det är kört??? gud vill inte hetsa, men du får gärna svara om du vill<33

Svar: Hej du! Får inte alls stresspåslåg eller ångest så don't you worry : )Jag pluggade inte alls mycket nä, men hade lätt för mig och smörade en del (eh?) så fick bra betyg ändå! Däremot har jag inte maxpoäng så kommer ju inte in på psykologprogrammet utan att göra högskoleprovet/läsa upp några ämnen.

Det är inte kört! Plugga svinmycket till högskoleprovet och naila över 1,7. Gå kurser, gör det flera gånger etc. Min kille går psykologprogrammet och han hade inte bra betyg från gymnasiet utan satte svinbra på HP. Vilket han pluggade sig till såklart!
Det finns alltid vägar runt problem, men försök göra det bästa du kan av sista terminen (om jag har förstått dig rätt) nu. Prata med dina lärare, berätta om dina planer efter gymnasiet och fråga vad du kan göra för att få så bra som möjligt, om du kan komplettera på något sätt. De flesta lärarna vill att sina elever ska få bra betyg och lyckas i framtiden!
Lycka till <3!!
nathalie & my

#2 - - Emma (kusse):

Backintervallerna gick ju hur bra som helst, impad!

Upp