våra hjärtan var en orörd vår

hallojjjjj. vilken påskhelg en haft ändå. att komma hem till hemstaden annars e ångest och boredom men alltså när alla ens polare från svunna tider(som man delat alla FÖRSTA GÅNGEN-GREJER med) e hemma och man blir omhändertagen och älskad och kramad och pussad på så liksom blomstrar man. MAN BLOMSTRAR!!
är så fylld av trygghet och appreciation nu att jag tappar det.
 
nu ska vi ta en liten titt på en av de böcker jag läste på semestern(yas, liten. bokjäveln är i sthlm och jag är i nypan och det visade sig att jag inte tagit så många bilder på citat som jag trodde mig ha gjort)
 
Jag var nog rätt blödig och ej särskilt mottaglig för att läsa saker som känns inuti en på resan, så jag slog upp den här diktsamlingen ett flertal gånger utan att palla läsa vidare(första dagen i bangkok ba "äejjj..det här går inte jag beställer en mojito ist och lyssnar drake" andra gången på en brygga i väntan på en båt som skulle ta mig till lipe, läste ett par dikter och grät stillsamt bakom mina solglasögon och gav upp pga gråta offentligt är en av de grejer jag inte kan. tredje gången bakisblödig i skuggan på stranden, tappade det, gick till hotellrummet, drog för gardinerna, tog två stesolid, satte på air con och la mig i sängen och sov bort resten av dagen) MEN SEN SÅ! sen var jag tillräckligt *stabil* för att ta mig igenom boken som kanske är alldeles för igenkännande om man som jag gått igenom ett break up nyligen, e bipoläris, och har svårt att fucking ta in att saker tar slut för att aldrig ta vid igen.
 
vi snackar om pär lagerkvist diktsamlingar ÅNGEST/HJÄRTATS SÅNGER.
diktsamlingen inleds med hans mest kända och kanske något uttjatade "ångest ångest är min arvedel blabla" där allt e mmmm samma här bror-recognizzzeee när det gäller ångest, för att sedan slakta mig totalt med hans dikter om kärlek.
 
(låt oss vila ut från kampen kära)
(jag minns dig komma ung emot mig där syrener blomma)
(ord som ännu icke sagts var sanna)
(våra hjärtan var en orörd vår)
(och samman gick vi bort på en väg som syntes oss helt kort)
 
BARA MIG SOM DET KÄNNS I?
 
:((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
låt oss glömma sår vi aldrig glömt
:(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
 

<3.
 
/N
Tips | |
#1 - - Anonym:

Jag kommer alltid hit till din sida när jag blir sugen på att läsa den här dikten! Du ska ha eloge för att du har lagt upp den här pärlan!

Upp